Primăria Municipiului Tulcea anunţă că a demarat licitaţii pentru achiziţionarea unei ambarcaţiuni care să asigure transportul pe relaţia Tulcea – Tudor Vladimirescu, precum şi a unor pontoane de acostare a ambarcaţiunilor pe lacul Ciuperca.

Potrivit unei informări postate pe pagina de facebook a Primăriei, nava de transport călători va beneficia de salon de pasageri cu climatizare, va avea o capacitate de 50 de călători, grup sanitar (inclusiv pentru persoane cu dizabilităţi), instalaţie de panouri fotovoltaice. Ambarcaţiunea va avea o lungime maximă de 20 metri.

„Locuitorii din Tudor Vladimirescu, principalii beneficiari, vor beneficia de transport public de înaltă calitate. Se va îmbunătăţi substanţial transportul copiilor către şcolile din oraş, al părinţilor către locul de muncă, cabinete medicale sau alte servicii disponibile de cealaltă parte a Dunării”, se arată în postare.

Pontoane de acostare ambarcaţiuni pe lacul Ciuperca

Administraţia locală a scos la licitaţie şi achiziţionarea unor pontoane de acostare pentru ambarcaţiuni pe lacul Ciuperca.

„Înlocuirea pontoanelor de acostare de pe lacul Ciuperca, care sunt vechi şi subdimensionate, va crea o infrastructură adecvată extinderii activităţilor sportive şi de agrement în aer liber, urmând a veni şi în sprijinul activităţilor desfăşurate de cluburile de kaiac-canoe”, precizează Primăria Tulcea.

Ambele categorii de dotări vor fi achiziţionate prin proiecte cu finanţare europeană (FLAG Delta Dunării), în valoare de peste 2,5 milioane de lei, iar licitaţiile sunt deschise până la 24 iulie, respectiv 31 iulie 2023.