Doar un producător de pepeni româneşti şi-a anunţat prezenţa în Piaţa Agroalimentară din Vest, pentru a-şi vinde marfa, însă acesta încă nu a ajuns la tarabă. Totuşi, în cele trei pieţe ale SC Agropieţe SA se găsesc pe alese pepeni din import, mai exact, din Grecia.

Conform directorului societăţii, Rodica Pascale, în perioada următoare sunt aşteptaţi ca mai mulţi producători şi intermediari să aducă pe tarabele din municipiu pepeni autohtoni.

„În acest moment avem în toate pieţele pepeni din Grecia, iar pentru Piaţa Agroalimentară din Vest avem o solicitare din partea unui producător autohton, care nu a ajuns încă la tarabă. În perioada următoare vom avea, cu siguranţă, şi pepeni româneşti, acum doar intermediarii comercializează acest produs”, ne-a declarat Rodica Pascale.

În urmă cu aproape două săptămâni, Primăria municipiului Tulcea a confiscat peste 2,5 tone de legume şi fructe de la operatori economici care desfăşurau activităţi comerciale în locuri neautorizate. Pe lângă legumele şi fructele confiscate, reprezentanţii Direcţiei de Poliţie Locală au sancţionat cei doi agenţi economici care vindeau pe străzile Barajului şi Mahmudiei cu amendă în valoare de 1.000 de lei.

În acest sens, Rodica Pascale precizează că în pieţele administrate de Agropieţe S.A. sunt zeci de locuri disponibile spre închiriere, pentru producătorii şi persoanele juridice care doresc să vândă fără griji şi în condiţii de igienă produse agroalimentare.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.