Primăria Tulcea a amenajat ieri în zona intersecţiei de la hotelul Egreta un sens giratoriu provizoriu pe suport balize şi a desfiinţat mai multe treceri de pietoni, măsuri menite să fluidizeze circulaţia rutieră, a anunţat primarul Ştefan Ilie.

Alte două sensuri giratorii provizorii se vor amenaja în zona Piaţa Veche, la parcarea de la Casa Sindicatelor şi unul în preajma sediului Jandarmeriei Tulcea, la intersecţia străzilor Isaccei cu Prelungirea Taberei.

„În această noapte am pus în funcţiune sensul giratoriu provizoriu de la Egreta. Această amenajare, realizată de colegii de la Secţia DIAP, vizează fluidizarea circulaţiei prin crearea sensului giratoriu, anularea şi repoziţionarea trecerilor de pietoni de pe străzile Păcii şi Babadag. Este o lucrare provizorie, atât pentru monitorizarea fluidizării traficului, cât şi datorită lucrărilor mari de investiţii, pentru sistematizarea apelor pluviale şi de reabilitare a străzilor afectate, care vor avea loc în perioada următoare. Se va realiza, prin Serviciul de Gospodărire Municipală asfaltarea imediată a zonelor afectate de lucrările pentru lărgirea benzilor de sens”, a precizat ieri dimineaţă primarul Ştefan Ilie.

Printre lucrările curente se află pavare provizorie pe strada Prudenţei, asfaltare şi reparaţii ale scărilor pe strada Mărăşeşti, lucrări de modernizare în cartierul Dallas, marcaje parcări, reparaţii scări şi montări balustrade pe strada Navaliştilor, reparaţii la carosabil în Vărărie Baltă, lucrări de întreţinere în parcul Ciuperca, strada Păcii, Aleea Cicoarei, cartierul Lotizare, reparaţii ale locurilor de joacă în zona ANL şi pregătirea construirii unui gard pentru evitarea actelor de vandalism.

De asemenea se mai amenajează spaţiile publice la cererea asociaţiilor de proprietari, în zona ,,Rex”, se fac reparaţii capitale la Grădiniţa nr. 13 şi la acoperişul Casei Căsătoriilor.

Lucrările sunt realizate cu implicarea personalului din direcţiile şi compartimentele Primăriei, respectiv Investiţii, Proiecte Europene, Achiziţii, DAPL, DIAP, SGM, Servicii Publice.

În această perioadă mai multe străzi din municipiul Tulcea au fost transformate în sens unic, măsura administrativă fiind menită fluidizării traficului şi creării de noi locuri de parcare.