Jeturi de apă care ţâşnesc din bazin, lumini multicolore, aşa arată noua fântână arteziană construită pe faleza municipiului. Tulcenii au putut admira jocul de apă şi lumini marţi seara, atunci  când au avut loc primele probe de funcţionare. În prezent se lucrează la sincronizarea jeturilor cu fondul muzical. Jocul de lumini, apă şi muzică va funcţiona după un program ce va fi stabilit după deschiderea oficială a falezei.

Faleza municipiului se preconizează a fi inaugurată oficial la sfârşitul lunii iulie, potrivit informaţiilor publicate pe pagina de Facebook a Falezei „Ivan Patzaichin” Tulcea.

„Marţi seară, la orele 21:30, au fost făcute primele probe ale fântânii muzicale de pe faleza oraşului nostru <<Ivan Patzaichin>>. Testele la sistemul muzical continuă, urmând ca în următoarele zile muzica să fie sincronizată cu apa”, spun administratorii paginii Faleza „Ivan Patzaichin” Tulcea.

În anul 2020, Consiliul Judeţean Tulcea a organizat un concurs de soluţii pentru amenajarea urbanistică a falezei, valoarea totală a premiilor oferite celor trei firme de arhitectură, din Tulcea, Galaţi şi Bucureşti, care au cumulat cele mai mari punctaje, fiind de 74.000 de lei.

Preşedintele Horia Teodorescu:

„Sper ca în două săptămâni să avem digul falezei în patrimoniul Consiliului Judeţean”

Consiliul Judeţean Tulcea şi autorităţile centrale continuă demersurile pentru preluarea digului falezei Dunării în vederea reamenajării urbanistice a zonei, procesul putând fi gata în circa două săptămâni, a declarat preşedintele Horia Teodorescu, la finalul săptămânii trecute.

„În ultimele ore ale ministeriatului lui Tanczos Barna am avut o discuţie cu domnia sa şi pot spune că este pe traseu acest transfer al digului. Urma să fie luat avizul de la Finanţe şi Justiţie, iar secretarul general al ministerului mi-a spus că se ocupă în mod personal ca în două săptămâni să se dea hotărâre de guvern. Nefiind în patrimoniul nostru nu putem face nici un fel de investiţie de amenajare a suprafeţei. Sper ca în două săptămâni să avem digul în patrimoniul Consiliului Judeţean pentru a putea amenaja şi această zonă care trebuie să îşi schimbe faţa”, a declarat Horia Teodorescu.

Faleza Dunării, administrată timp de circa 30 de ani parţial de Primăria municipiului şi parţial de Administraţia Porturilor Dunării Maritime din Galaţi, a fost preluată în administrare în urmă cu câţiva ani de CJ în vederea reabilitării, după ce, ani la rând, societăţile cu activităţi în zonă au reclamat faptul că nu este întreţinută corespunzător, în ciuda taxelor mari pe care le plătesc.

În anul 2019, CJ a semnat contractul de finanţare pentru modernizarea falezei şi portului Tulcea, bugetul total al investiţiei fiind estimat la 190.162.236,67 lei.