Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) solicită să fie adoptat de urgenţă Pachetul de Programe pentru Susţinerea IMM-urilor.

CNIPMMR a formulat mai multe propuneri de programe, care sunt esenţiale pentru susţinerea economiei româneşti şi a IMM-urilor în anul 2024, precizează Sterică Fudulea, secretar general al patronatului IMM.

„IMM-urile sunt cel mai afectate, în contextul actual, marcat de discuţiile din spaţiul public privind reforma fiscală, consecinţele războiului din Ucraina, în special afectarea micilor producători  agricoli, tranziţia către digitalizare şi economia verde. În contextul actual, caracterizat de mai multe crize suprapuse, îndeosebi determinate de factori externi, marcate de creşterea preţurilor la energie electrică, gaze naturale şi combustibili, asigurarea finanţării programelor pentru dezvoltarea IMM-urilor şi a start-up-urilor este esenţială pentru dezvoltarea şi stabilitatea economiei. Guvernul are obligaţia de a veni cu măsuri de susţinere a mediului economic, să asigure finanţarea programelor şi implementarea acestora, şi nu doar să fie interesat de cheltuielile cu aparatul bugetar”, ne-a declarat Sterică Fudulea.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.