Reprezentanţii Primăriei Tulcea sunt în curs de definitivare a planului pentru deschiderea Târgului de Crăciun. Iluminatul festiv se va aprinde în seara zilei de 30 noiembrie, moment în care va fi deschis şi  târgul din Piaţa Civică. Perioada de funcţionare va fi şi în acest an mai mare de o lună, 30 noiembrie – 7 ianuarie 2024.

Ieri au început lucrările de amplasare a căsuţelor şi a cupolei de lumini pentru cea mai aşteptată perioadă din an.

Vor fi amplasate 22 de căsuţe, unde tulcenii se vor bucura de o diversitate mare de produse atât alimentare cât şi nealimentare, cadouri specifice sărbătorilor de iarnă, obiecte handmade şi suveniruri tradiţionale. Tulcenii, mari şi mici, se vor bucura şi în acest an de arome, culori, diferite preparate culinare, luminiţe, brazi şi spectacole.

Directorul Agropieţe S.A., Rodica Pascale, spune că  printre atracţii se numără Moş Crăciun împreună cu căsuţa lui, astfel încât copiii, inclusiv cei mici care încă nu ştiu să scrie, să îi poată povesti Moşului ce cadouri îşi doresc în acest an de Crăciun.

Anul trecut, în cadrul Târgului de Crăciun, a fost amplasată o cutie poştală unde aproape 100 de copii din Tulcea au lăsat mesaje. Pe lângă scrisori, copiii au pus în cutia poştală şi ciocolăţele pentru Moş sau biletele de autobuz pentru ca acesta să poată ajunge indiferent de condiţiile meteo. Acest lucru s-a finalizat cu un concurs, „Scrie-i o scrisoare lui Moş Crăciun” iniţiat de Agropieţe Tulcea, unde au fost premiate nu una, ci 3 scrisori. Copiii premiaţi au avut vârsta între 9 şi 12 ani şi precizau că îşi doresc sănătate lor şi familiei, linişte şi bucurie şi dacă se poate zăpadă.

În ceea ce priveşte programul artistic, autorităţile ne comunică faptul că încă se lucrează pe zile la acesta şi încă nu este definitivat în totalitate, dar ne asigură că locuitorii se vor bucura şi anul acesta de multe surprize şi noutăţi care vor avea rolul de a aduce spiritul şi magia sărbătorilor de iarnă.

Vor exista de asemenea zone special amenajate unde pot fi aduse donaţii pentru a susţine diferite acte de caritate.

Anul acesta, municipalitatea nu mai instalează patinoar artificial în Piaţa Civică, aşa cum a fost anul trecut. Patinoarul tradiţional va fi deschis după 15 decembrie, pe amplasamentul de la Lacul Ciuperca.