Mai multe asociaţii de proprietari din Tulcea au fost călcate anul acesta de inspectorii primăriei. Unele dintre ele s-au ales cu amenzi din cauza deficienţelor de organizare, altele  cu dosare penale.

Şapte administratori şi preşedinţi ai asociaţiilor de proprietari au primit amenzi în valoare totală de 26.200 lei. De asemenea, ca urmare a solicitării sprijinului reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă Tulcea, în cadrul unor activităţi comune, au fost aplicate patru sancţiuni în valoare de 42000 lei pentru abateri privind relaţiile de muncă.

Inspectorii Primăriei Tulcea au efectuat de la începutul anului 29 de controale de fond şi tematice la sediile asociaţiilor de proprietari. Acestea s-au finalizat prin întocmirea unor planuri de măsuri cu termene şi responsabilităţi, avertismente, sancţiuni contravenţionale, iar acolo unde rezultatul verificărilor a condus la suspiciunea de fraudă sau prejudiciere a patrimoniului asociaţiei şi a intereselor legale ale proprietarilor aparţinând asociaţiilor de proprietari, s-au transmis adrese către organele de cercetare penală.

„Am transmis sesizări / informări / adrese referitoare la suspiciunile de fraudă / prejudiciere a patrimoniului asociaţiilor de proprietari şi / sau a intereselor legale ale proprietarilor aparţinând acestor asociaţii, săvârşite de către organele de conducere ale asociaţiilor de proprietari şi colaborăm în vederea documentării unor fapte de natură penală în 16 dosare (<<abuz în serviciu>>, <<delapidare>>, <<fals intelectual>>, <<fals în înscrisuri sub semnătură privată>>, <<uz de fals>>, <<înşelăciune>>) şi / sau contravenţională cu mai multe instituţii publice (Biroul de Investigare a Criminalităţii la Regimul Fondurilor Publice şi Corupţiei, Biroul Combaterea Infracţiunilor Contra Patrimoniului / Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice / IPJ Tulcea, Biroul de Investigaţii Criminale / Poliţia Municipiului Tulcea, Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea, Inspectoratul Teritorial de Muncă Tulcea)”, se arată în informarea transmisă la solicitarea ziarului Delta de Compartimentul Asociaţii de Proprietari din cadrul Direcţiei Administraţie Publică Locală (DAPL) Tulcea.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.