Comisia Europeană a aprobat, miercuri, înscrierea produsului românesc „Salata tradiţională cu icre de crap” în registrul Specialităţilor Tradiţionale Garantate (STG).

Această decizie vine după ce în luna iunie a acestui an, Comisia Europeană a aprobat înscrierea produsului românesc „Salată cu icre de ştiucă de Tulcea” în registrul produselor care beneficiază de Indicaţie Geografică Protejată (IGP).

Potrivit executivului comunitar, „Salata tradiţională cu icre de crap” este un produs obţinut pe baza icrelor de crap sărate, ulei de floarea soarelui, apă minerală şi suc de lămâie. Produsul este disponibil în două variante: cu sau fără ceapă. „Salata tradiţională cu icre de crap” este produsă din materii prime sau ingrediente care sunt utilizate tradiţional şi se caracterizează prin aspectul său, consistenţa sa, aroma şi gustul său.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.