Înfiinţarea unui Centru de prim ajutor la Topolog şi realizarea unui sens giratoriu la intersecţia Cataloi sunt cele două propuneri făcute în cadrul ultimei şedinţe de Consiliu Judeţean, la punctul Diverse, de către dr. Dumitru Vâlcu, consilier PSD.

Potrivit dr. Dumitru Vâlcu, înfiinţarea unui Centru de prim ajutor la Topolog este necesară având în vedere frecvenţa accidentelor în zona comunei, dar şi intervenţia tardivă a echipajelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, SMURD şi Ambulanţă.

„Aş propune ca în localitatea Topolog să se înfiinţeze un post de prim ajutor medical ţinând cont că în ultima săptămână au avut loc două accidente de circulaţie cu doi morţi, iar intervenţiile care s-au făcut din partea SAJ, SMURD şi elicopterul de la Constanţa au fost eficiente, dar distanţa de la substaţia Babadag până la Topolog se parcurge în cel mult 30 de minute. O ambulanţă cu medic de la Tulcea la Topolog mai puţin de 40 de minute nu face. Ar fi o soluţie ca un echipaj SMURD să fie acolo în permanenţă şi s-ar reduce foarte mult intervenţia echipajelor medicale care ar fi necesare şi poate nu am mai avea atâtea victime. S-ar putea face şi nişte cursuri de voluntari din localitate care să fie prezenţi când este un eveniment deosebit”, a declarat consilierul judeţean dr. Dumitru Vâlcu.

A doua propunere a dr. Dumitru Vâlcu este  înfiinţarea unui sens giratoriu la intersecţia Cataloi, pentru fluidizarea traficului în zonă.

„Util ar fi dacă s-ar putea realiza un sens giratoriu la intersecţia  şoselei de la Cataloi cu cea naţională, pentru a da fluenţă în timpul circulaţiei, mai ales în timpul verii”, a precizat dr. Vâlcu.

Ambele propuneri au fost agreate de preşedintele Consiliului Judeţean, Horia Teodorescu, care l-a delegat pe dr. Dumitru Vâlcu să iniţieze o discuţie cu Prefectura Tulcea, având în vedere că ISU este coordonat de autoritatea judeţeană.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.