Medicii de familie atrag atenţia că distribuirea tichetelor valorice către cei care s-au vaccinat după 1 septembrie presupune alocarea de timp preţios în detrimentul nevoilor pacienţilor. Potrivit regulamentului stabilit de Ministerul Sănătăţii, distribuirea se va face la locul de vaccinare.

Şi medicul de familie tulcean dr. Constantin Ciureanu, coordonator al centrului de vaccinare din cabinetul său, şi-a exprimat nemulţumirea, atrăgând atenţia că metoda de distribuire a tichetelor de vaccinare este „inadecvată” şi necesită foarte mult timp.

„Metoda de distribuire a tichetelor de vaccinare este inadecvată. Noi îi vaccinăm şi nu putem să le  dăm atunci, ci la sfârşitul fiecărei luni trebuie să facem o situaţie şi apoi o cerere către Direcţia de Sănătate Publică pentru a ni se aproba un număr de tichete. Noi trebuie să sunăm fiecare pacient în parte, să îl anunţăm că au sosit tichetele şi să le distribuim. Procedura este simplă, dar ne ia foarte mult timp”, ne-a declarat dr. Constantin Ciureanu.

Medicul spune că tichetele ar trebui oferite pacienţilor în ziua în care îndeplinesc condiţiile de acordare, respectiv atunci când sunt vaccinaţi cu schemă completă.

„Din punctul meu de vedere, ar fi fost corect ca în ziua în care pacientul se vaccinează cu schemă completă să şi primească tichetele. Cred că ar fi fost mult mai bine ca pe bază de acte să primim tichetele anticipat şi să le distribuim celor care s-au vaccinat cu schemă completă. Acest lucru nu se întâmplă şi ne dă bătăi de cap, în sensul că şi aşa avem foarte mult de muncă. Gândiţi-vă cât o să aibă de muncă centrele mari de vaccinare care vor avea de distribuit mii de tichete. Poziţia DSP este una corectă, sunt de acord cu ceea ce susţin şi eu, dar regulile sunt altele, de la guvern şi ministere. Cheia rezolvării problemelor cred că se află la Ministerul Finanţelor şi al Sănătăţii, printr-o decizie prin care noi să luăm un număr anticipat de tichete şi să le distribuim atunci când este necesar”, a precizat dr. Constantin Ciureanu.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.