Ancheta Căpităniei Portului Tulcea privind scufundarea navei pe care urma să funcţioneze centrul itinerant pentru copiii cu dizabilităţi din Delta Dunării se va finaliza după ce pontonul va fi scos la suprafaţă, spune căpitanul şef de port Dan Ichim.

„După ce se va scoate la suprafaţă ne vom putea pronunţa asupra cauzei. Atunci se va vedea exact pe unde a intrat apa şi vom fi în măsură să ne pronunţăm. Cert este că s-a produs pe fondul scăderii apelor Dunării”, ne-a declarat Dan Ichim, şeful Căpităniei Portului Tulcea.

Ieri seară urma să înceapă procedura de golire a navei, procesul fiind întârziat din cauza unor probleme la etanşarea navei, spune directorul Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Tulcea, Teodosie Marinov.

„Am discutat cu reprezentanţii firmei şi înţeleg că pomparea începe abia în seara asta, pentru că au apărut tot felul de probleme la etanşarea navei. Noi aveam programat marţi dimineaţă transportul ei către docul uscat, dar se va face după ce nava va fi golită. În acest moment se fac probele de extracţie. Urmează ca reprezentantul firmei care realizează golirea şi transportatorul să discute pentru a planifica transportul, pentru că remorcherul are şi alte treburi şi nu poate să stea după noi. Mai sunt şi nişte avize de obţinut, precum un ordin de marş”, ne-a declarat ieri, directorul Teodosie Marinov.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.