Mai multe primării din judeţul Tulcea au  primit în luna septembrie fonduri în valoare totală de 2.444.000 lei din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului pentru lucrări la străzi, poduri şi podeţe ce au fost afectate de calamităţile naturale din luna iunie a acestui an. Banii se pare că nu sunt suficienţi pentru lucrările necesare fiecărei comune în parte, spun primarii tulceni.

Localităţile care au primit fonduri sunt Văcăreni cu 232.000 lei, Isaccea cu 189.000 lei, Niculiţel cu 145.000 lei, Hamcearca cu 12.000 lei, Horia cu 700.000 lei, I.C.Brătianu cu 59.000 lei, Jijila cu 997.000 lei, Luncaviţa cu 16.000 lei şi Frecăţei cu 94.000 lei.

La Hamcearca drumul afectat a fost reparat, iar administraţia locală intenţionează să depună un proiect pentru asfaltarea acestuia.

„Nu ne ajung fondurile primite pentru repararea drumului care a fost afectat de inundaţii. L-am îmbunătăţit noi atât cât am putut. Vrem să facem un proiect complet care să cuprindă asfaltarea drumului de circa 5,3 kilometri şi şanţuri de preluare a apelor pe care să îl depunem pe Anghel Saligny”, a spus primarul comunei Hamcearca, Ion Acceleanu.

Fondurile ajung la Frecăţei doar pentru pietruirea străzilor, nu şi pentru reconstruirea podeţelor.

„Am primit fondurile, atât cât sunt, ele sunt bine venite. Le folosim pentru pietruirea străzilor. Mi-aş fi dorit să primim şi pentru reconstruirea unui număr de trei podeţe. Necesarul total este de vreo 8-10 podeţe care trebuie reconstruite. Am depus solicitare la CNI, să vedem dacă ne aprobă, dar nu ne-au trecut pe listă şi am depus acum şi pe Anghel Saligny cerere de finanţare pentru 9 podeţe, printre care se află şi cele 3 care au fost afectate de calamităţi. Proiectul este unul integrat de 10 kilometri de asfalt plus 9 podeţe, în valoare de circa 15 milioane de lei”, a menţionat primarul comunei Frecăţei, Marian Naiman.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.