* Eternităţii, Babadag, Mahmudiei şi Isaccei vor fi reabilitate în cadrul unui proiect de aproape 20 de milioane de euro

Primăria Tulcea va demara zilele acestea procedura de achiziţie pentru implementarea unuia din cele două proiecte prin intermediul cărora parcul societăţii de transport public din municipiu se va înnoi cu 30 de autobuze electrice.

Este vorba de un proiect iniţiat de Primăria Tulcea care vizează achiziţia a 20 de autobuze electrice, a 25 de staţii de încărcare, reabilitarea a patru străzi – Eternităţii, Babadag, Mahmudiei şi Isaccei, înfiinţarea a zece staţii de călători şi reabilitarea altor 19.

„Ambele au caietele de sarcini realizate şi verificate, iar zilele acestea vom declanşa procedurile de achiziţie în Serviciul Electronic de Achiziţii Publice”, ne-a declarat viceprimarul George Şinghi.

În paralel, Primăria Tulcea a demarat procedura de achiziţie privind proiectarea şi asistenţa tehnică pentru realizarea a zece staţii de încărcare lentă şi a trei staţii de încărcare rapidă în cadrul unui proiect iniţiat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Achiziţia celor zece autobuze şi a staţiilor de încărcare aferente se face de către liderul de proiect, Ministerul Dezvoltării. În acest caz, procedura de evaluare a ofertelor a fost finalizată şi, deşi a fost contestată, între timp s-a stabilit oferta câştigătoare.

În cadrul aceluiaşi proiect, Primăria Tulcea a început achiziţia pentru proiectare, asistenţă tehnică pentru realizarea a zece staţii de încărcare lentă şi a trei staţii de încărcare rapidă.

Pentru această procedură, la începutul lunii, s-a încheiat perioada depunerii ofertelor şi s-a demarat evaluarea documentaţiilor depuse de ofertanţi.

„Au fost depuse ofertele şi suntem în procedură de evaluare”, a precizat viceprimarul George Şinghi.

Proiectul derulat de Ministerul Dezvoltării a început în luna octombrie a anului 2019 şi ar urma să se încheie în luna decembrie a anului viitor şi are o valoare totală de 29.469.434,19 lei, contribuţia autorităţii tulcene fiind de 28.749.434,19 lei.

Proiectul iniţiat de autoritatea locală a început în luna mai a anului 2020, se încheie în luna august a anului 2022, are o valoare totală de 98.217.383,15 lei, din care valoarea eligibilă este de 84.818.533,96 lei.

Primăria Tulcea a oferit spre folosire în ultimul an încă patru staţii electrice pentru autovehicule, numărul acestora ajungând la cinci. Acestora li se adaugă o staţie electrică a unui agent economic la care încărcarea este contra cost.