Preşedintele PNL Tulcea, Ştefan Ilie, este împotriva unui guvern de coaliţie cu PSD şi pledează în continuare pentru refacerea coaliţiei cu USR.

„Eu îmi menţin poziţia. Nu sunt de acord cu negocieri sau alianţă cu PSD. Votez împotrivă”, a declarat, ieri, Ştefan Ilie.

Tot ieri, deputatul liberal George Şişcu a anunţat faptul că Organizaţia PNL Tulcea a votat luni în şedinţa conducerii centrale împotriva unui guvern de coaliţie cu PSD.

„Organizaţia PNL Tulcea, prin preşedintele său, a votat ieri seară în şedinţa conducerii centrale împotriva unui guvern de coaliţie cu PSD. Aşadar, poziţiile mele din ultima vreme sunt coerente cu poziţia întregii noastre filiale şi mă bucură că am rămas o echipă şi că gândim la fel în chestiunile esenţiale. În acelaşi timp, şedinţa de ieri seară de la Bucureşti a consfinţit în partid voinţa unei majorităţi. Consider în continuare că o alianţă cu PSD la guvernare nu este o soluţie bună nici pentru România, nici pentru PNL. La fel de adevărat este că nu mă dezic de Partidul Naţional Liberal, căruia i-am devotat cariera mea politică şi căruia îi datorez atât de multe. Nu pot decât să repet ceea ce am mai spus în urmă cu câteva zile: în politică nu ai niciodată ceea ce îţi place, ce meriţi, ci numai ceea ce ştii să negociezi. Sper în înţelepciunea colegilor mei care au ales acest drum. El este greu, imposibil de explicat celor care ne-au votat tocmai pentru a înlătura sistemul pesedist de guvernare centrală şi locală”, a transmis deputatul PNL, George Şişcu.

Declaraţiile vin după ce PNL a decis luni  să continue negocierile pentru formarea noului Guvern cu PSD. Decizia a fost luată la finalul unei şedinţe, cu liderii de organizaţii, după aproape patru ore de discuţii.

La vot, 48 de liberali au votat pentru colaborarea cu PSD şi 22 împotrivă. Potrivit presei, liberalii îşi doresc învestirea Guvernului până la 1 decembrie şi estimează că negocierile vor mai dura cel puţin două săptămâni. La şedinţă a participat şi fostul şef al PNL, Ludovic Orban, care a spus că a venit pentru a spune clar că este împotriva oricărei înţelegeri cu PSD.

În cursul zilei de luni, şi PSD a votat, în forul de conducere, în unanimitate, începerea negocierilor cu PNL şi UDMR pentru formarea unei noi majorităţi şi a Guvernului, iar liderul UDMR Kelemen Hunor a anunţat, la rândul lui, printr-o postare, că formaţiunea este pregătită de o alianţă cu PNL şi PSD.

Printre organizaţiile PNL din ţară care s-au opus unei negocieri cu PSD se află Tulcea, Bucureşti, Vrancea, Dâmboviţa, Giurgiu, Covasna, Bistriţa-Năsăud, Braşov şi Brăila.