Doar angajaţii care au fost vaccinaţi, cei care pot prezenta un test negativ şi cei care s-au vindecat de coronavirus pot intra în creşele aparţinând Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială (DAPS), instituţie aflată în subordinea Primăriei Tulcea. De altfel, regula, cuprinsă în hotărârea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea, este valabilă pentru toate serviciile din subordinea Primăriei Tulcea.

Primăria Tulcea a fost prima din ţară care a introdus regula care complică lucrurile pentru oamenii care, din orice motiv, nu s-au vaccinat. Într-o perioadă în care zilnic, la Tulcea, erau raportate peste 100 de cazuri de îmbolnăviri, hotărârea a fost văzută ca firească.

Totuşi, pentru cei nevaccinaţi, cum spuneam, lucrurile sunt mai complicate. Este cazul celor patru angajaţi ai Creşei Sibell care, nevaccinaţi, trebuie să prezinte un test rapid antigen Covid-19 la interval de două zile, efectuat pe cheltuială proprie. Din totalul celor 86 de persoane care lucrează în creşele din subordinea DAPS Tulcea, doar patru nu sunt vaccinate.

„La nivelul creşelor avem 86 de angajaţi, din care 4 sunt nevaccinaţi şi lucrează la Creşa Sibell. Astfel, procentul persoanelor vaccinate este de aproape 96%, iar cel al angajaţilor nevaccinaţi de aproximativ 4,5%. În celelalte creşe procentul de vaccinare este de 100%, iar cu doza a treia 60%”, ne-a declarat directoarea DAPS Tulcea, Ştefana Zibileanu.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.