Mai multe pontoane de acostare pentru ambarcaţiuni mici vor fi amenajate în Portul Tulcea, în capătul dinspre Tulco al falezei Dunării, prin intermediul unui proiect derulat de Regia Autonomă Administraţia Zonei Libere Sulina.

Proiectul va contribui la redresarea economică, precum şi la îmbunătăţirea activităţilor economice ale operatorilor din zonă, dar şi la asigurarea condiţiilor optime de acostare necesare pentru creşterea volumului de tranzit al navelor în Portul Tulcea.

În cadrul procedurii de licitaţie publică ce s-a încheiat la sfârşitul lunii trecute, au fost depuse mai multe oferte care se află în evaluare. Dacă nu se vor înregistra contestaţii la achiziţie, pontoanele ar putea fi amplasate în această vară.

„S-au depus oferte care se află în curs de evaluare. Este vorba de un ansamblu de pontoane ce va fi achiziţionat printr-un proiect depus în cadrul FLAG Delta Dunării. Acestea vor fi amenajate în capătul dinspre Tulco al falezei. Demersul este necesar pentru fluidizarea traficului de ambarcaţiuni prin crearea de fronturi de acostare. Vrem să facem un fel de parcare publică în care vii şi plăteşti locul în funcţie de timpul în care ai stat. Sper să implementăm destul de repede, dacă nu sunt contestaţii la achiziţie. Avem un termen de proiectare şi execuţie de circa două luni”, ne-a declarat directorul general al AZL Sulina, Dragoş Ioniţă.

Potrivit proiectului, se vor achiziţiona patru pontoane de acostare, fiecare reprezentând o construcţie plutitoare cu dimensiunile 12.05 x 3 m, compusă dintr-o platformă asamblată pe trei flotoare corugate, cu diametrul exterior de 800 mm. Pardoseala va fi din dulap de lemn.

De asemenea, se mai prevede livrarea a  trei pontoane şi două pasarele de acces care vor avea o deschidere de 18 ml, cu o lăţime de 1,60 m şi care vor fi executate pe structură metalică cu pardoseală din dulap de lemn. Va fi amplasat şi un amfiteatru de 48 mp, care va fi executat pe structură metalică, fixată cu ancore de structura cheului de beton, existentă în zonă.

Proiectul „Amenajarea în Portul Tulcea a unui ansamblu de pontoane de acostare, cu pasarele de acces şi amfiteatru, pentru ambarcaţiuni mici” are o valoare de 1.016.959,28 lei.