Până în martie, preţul maxim pe care îl vor plăti tulcenii este cel plafonat.

Cei peste 15.000 de clienţi ai societăţii Tulcea Gaz au fost preluaţi începând cu data de 8 noiembrie de Engie România, în calitate de furnizor de ultimă instanţă (FUI), desemnat de Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), a anunţat Tulcea Gaz.

De altfel, Tulcea Gaz nu este singurul furnizor de gaze naturale care renunţă la activitatea de livrare a gazelor către consumatori din cauza exploziei preţurilor pe piaţa angro.

Motivul prezentat de companii este creşterea fără precedent a preţurilor pe piaţa gazelor naturale, comparativ cu anul 2020, care a generat dificultăţi majore de asigurare a fluxului de lichidităţi necesar pentru plata în avans a gazelor contractate pentru sezonul rece 2021-2022, transport, garanţii, costuri suplimentare cu echilibrări.

„Stimaţi clienţi, vă informăm că începând cu data de 8.11.2021, locurile de consum ale clienţilor finali din portofoliul societăţii Tulcea Gaz vor fi preluate de Engie România, în calitate de furnizor de ultimă instanţă, desemnat de Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei”, se arată în anunţul Tulcea Gaz.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.