Concursul de fotografie „Sofia Vrabie” şi-a desemnat duminică câştigătorii, iar cel care a reuşit să obţină premiul cel mare este inginerul Mircea Negulescu, cu o fotografie ce surprinde activitatea unor pescari la Marea Neagră, Sulina.

Fotograf pasionat, Mircea Negulescu, în vârstă de 59 de ani, comisar superior în cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Tulcea, este câştigătorul unor premii la concursuri internaţionale.

Fotografia câştigătoare este realizată în Sulina, în anul 2017, în timpul unei drumeţii în Delta Dunării, atunci când şi-a petrecut timpul alături de pescari pentru a surprinde cele mai bune cadre.

„Sunt un fotograf nu profesionist, ci mai degrabă pasionat. Ceea ce se întâmplă zi de zi în Delta Dunării mă fascinează şi mi-am dorit dintotdeauna să stau cât mai mult acolo şi să surprind cam tot ce este viu. Mă declar pur şi simplu norocos, chiar nu mă aşteptam să fiu numărul 1 într-un concurs, cu toate că am mai avut astfel de escapade. Este o imagine uşor muncită, pentru că este una dintre ultimele ieşiri la talian de la Marea Neagră care s-a întâmplat în 2017, la Sulina. Ca orice imagine care se vrea sugestivă, trebuie să faci mici sacrificii, în sensul că m-am trezit dimineaţa, am stat alături de pescari şi am încercat să surprind o parte frumoasă şi nevăzută a muncii lor, care este una extraordinar de dificilă. Este un mod prin care încerc să petrec cât mai mult timp în aer liber, să văd ceea ce este mai frumos în jur şi îmi place să fotografiez cam tot ceea ce este viu, începând de la oameni, păsări, animale, etc.”, ne-a spus Mircea Negulescu.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.