Preşedintele PSD Tulcea, Horia Teodorescu, spune că în situaţia de criză prin care trece România în prezent partidele, fie ele şi de opoziţie, trebuie să înveţe să colaboreze.

Situaţia delicată prin care România trece a creat o altă situaţie prin care două partide opuse pot face o echipă pentru a se încerca scoaterea din această criză sanitară, economică, socială

„Dacă acest lucru se va întâmpla vom vedea zilele următoare. Prea multe opţiuni nu  au fost, iar dacă ne uităm în structura Parlamentului, prima încercare de formare a unei  majorităţi alături de USR şi UDMR, se pare că nu a fost un mariaj care să meargă şi s-a ajuns la un divorţ. S-a găsit această soluţie care, sperăm noi, să dea românilor măcar o parte din aşteptările pe care le-au avut atunci când au mers la vot. În situaţii deosebite de criză profundă trebuie să nu mai judeci doar electoral, ci trebuie să înveţi să colaborezi cu adversarul politic, astfel încât să poţi rezolva o problemă, indiferent că este la Tulcea sau la nivelul României. Aceasta era majoritatea care se putea forma pentru instituirea unui nou Guvern”, ne-a declarat preşedintele PSD Tulcea, Horia Teodorescu.

În opinia sa, o alianţă guvernamentală între PSD şi PNL trebuie să aibă ca scop rezolvarea situaţiei în care se află România.

„Dată fiind situaţia destul de grea pe care o avem, oamenii politici trebuie să treacă peste adversităţi, orgolii, lucruri mărunte şi, chiar dacă va fi pentru o perioadă scurtă, să aibă ca rezultat îmbunătăţirea situaţiei economice. Văd acest mariaj de conjunctură având ca scop rezolvarea situaţiei destul de grave a României. Dacă lucrurile vor merge pe o alianţă de guvernare PSD-PNL, UDMR şi  minorităţi, trebuie să se înţeleagă că s-a ajuns la un punct nevralgic sau la un drum înfundat, care ne determină pe toţi să înţelegem că avem o singură datorie, să lucrăm în beneficiul cetăţeanului, să lăsăm anumite patimi care au fost create de diverse situaţii”, a precizat Horia Teodorescu.

Social democraţii au votat miercuri, în şedinţa Comitetului Politic Naţional, desemnarea lui Marcel Ciolacu pentru funcţia de premier. De asemenea, conducerea PSD a aprobat în unanimitate şi rotativa premierilor, însă, spre deosebire de liberali, nu cer ca primul premier să fie de la PSD. Anterior şedinţei, Marcel Ciolacu declara că este normal ca PSD să aibă prioritate deoarece au câştigat alegerile generale.

Biroul Executiv (BEx) al PNL a aprobat, marţi seara, pro-punerea privind rotaţia premierilor într-un viitor guvern cu PSD şi UDMR, condiţia liberalilor fiind ca primul prim-ministru să fie dat de PNL. După şedinţă, Florin Cîţu a spus că el este propunerea PNL pentru funcţia de premier, dar dacă PSD se opune acestei variante, „vedem atunci, interesul PNL primează”.