Echipe ale Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Tulcea  verifică, din data de 10 decembrie, modul în care operatorii din sectorul alimentar respectă condiţiile sanitare veterinare şi de siguranţa alimentelor referitoare la procesarea alimentelor de origine animală şi asigurarea trasabilităţii acestora, condiţiile de ambalare, transportul, depozitarea şi comercializarea acestora către consumatorul final.

De asemenea, medicii veterinari atrag atenţia efectuării, în mod obligatoriu, la medicul veterinar, examenului trichineloscopic asupra cărnii obţinute de la porcii crescuţi şi sacrificaţi în gospodăriile proprii.

„Controalele vor avea loc în perioada 10-15 decembrie. Vom verifica ca în fiecare an tot judeţul, în special carnea de porc şi toate alimentele care sunt în pieţe, supermarketuri, târguri. Vom intensifica controalele privind circulaţia animalelor, în special circulaţia porcinelor. Vom avea în vedere toate alimentele, pornind de la cele de origine animală şi terminând cu cele de origine non-animală. Vom face in-formări cu riscurile consumului de carne din zonele neautorizate, vom da instrucţiuni cu ceea ce înseamnă trichineloza şi unde se recoltează probe. Trichineloza reprezintă un subiect primordial pentru noi în această perioadă ţinând cont că se consumă o cantitate mare de carne de porc în preajma sărbătorilor de iarnă”, ne-a declarat directorul DSVSA Tulcea, Mitică Tuchilă.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA