„Voi apăra foarte mult lucrurile care funcţionează”

La nivel central PNL şi PSD încă negociază formula în care vor fi ocupate funcţiile de prefect şi şefi ai instituţiilor deconcentrate. În prezent se vehiculează atât ideea ca în judeţele în care liberalii ocupă preşedinţia consiliului judeţean să fie instalat prefect PSD, dar şi ca acolo unde social-democraţii deţin şefia judeţului, în funcţia de prefect să fie numit un liberal. Pe de altă parte, sursele politice au explicat că acolo unde un partid de-ţine şefia Consiliului Judeţean va numi pe linie prefecţii şi şefii de deconcentrate.

La Tulcea, funcţia de subprefect cu atri-buţii de prefect este deţinută de liberalul Nicolae Topoleanu, iar preşedinţia Consiliu-lui Judeţean este ocupată de social-democratul Horia Teodorescu.

În acest context, preşedintele PNL Tulcea Ştefan Ilie susţine că la nivelul localităţilor unde există preşedinte de Consiliu Judeţean de o anumită culoare politică, prefectul ar trebui să fie din partea celuilalt partid. Mai mult, Ştefan Ilie spune că va apăra lucrurile care funcţionează.

„Cred că lucrurile aşa cum sunt ele la momentul actual sunt cele mai bune, care funcţionează, care nu au dat rateuri în ultimii doi ani şi nu cred că este firesc ca după atât scandal cu formarea noilor alianţe şi a noului Guvern să se treacă la astfel de politici mizerabile. Eu sunt convins că aşa cum au negociat la nivelul localităţilor unde există preşedinte de Consiliu Judeţean, prefectul să fie din partea celuilalt. Eu sper ca la Tulcea să rămână lucrurile aşa cum sunt. Nu putem negocia lucruri. Noi nu vrem să oprim odată această împărţire politică? Când negociezi o faci ca să formezi majorităţi în structurile statului. S-a format o majoritate la nivelul ţării, pentru ce să strici celelalte majorităţi care există la nivelul autorităţilor locale? Voi apăra foarte mult aceste lucruri care funcţionează. Noi nu am schimbat oameni de dragul schimbării, ci sunt pe funcţii funcţionari care sunt şi din perioada PSD şi din alte perioade”, ne-a declarat preşedintele PNL Tulcea, Ştefan Ilie.

Ştefan Ilie spune că în prezent rodul unei bune politici a tuturor instituţiilor deconcentrate este numărul persoanelor care se vaccinează săptămânal.

„Cred că aşa cum este acum lucrurile funcţionează cum trebuie. De exemplu, rata incidenţei pentru municipiul şi judeţul Tul-cea este una dintre cele mai mici din ţară. Suntem pe locul patru la nivel naţional şi aceasta este o politică a tuturor deconcentratelor care s-au implicat. Chiar dacă a scăzut numărul de vaccinaţi faţă de nu-mărul iniţial atunci când a intrat în vigoare certificatul verde, totuşi, în municipiul Tulcea, prin politicile pe care le desfăşurăm şi activităţile pe care le facem se vaccinează o medie de peste 3.000 de persoane săptămânal, ceea ce este un lucru extraordinar. Undeva la 2.500-2.700 în cele trei centre pe care le gestionează Primăria Tulcea, respectiv Colegiul Medicilor, Colegiul Agricol <<Nicolae Cornăţeanu>> şi Sala Pohariu şi restul la medicii de familie. În total pe judeţ, excluzând municipiul, sunt vaccinate circa 2.300 de persoane. Avem un succes în a-ceastă campanie şi în alte politici şi nu este firesc ca acum să se umble la deconcentrate pentru că am continua un talmeş-balmeş şi am risca ca ceea ce funcţionează să nu mai meargă”, a precizat Ştefan Ilie.

În luna septembrie a acestui an, Guvernul PNL a demis prefecţii USR PLUS din ţară, printre aceştia fiind şi prefectul de Tulcea, Marcel Ivanov. Astfel, liberalul Nicolae Topoleanu a preluat funcţia de subprefect cu atribuţii de prefect. În prezent pe funcţia de  subprefect al judeţului Tulcea se află şi  liberala Carmen Caloianu.