Consilierii locali votează astăzi regulamentul pentru  acordarea de premii elevilor unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat care au obţinut rezultate deosebite la examenele de evaluare naţională şi bacalaureat, precum şi sportivilor care au obţinut rezultate deosebite la competiţiile naţionale şi internaţionale.

Potrivit proiectului, acordarea premiilor elevilor se face pe baza unor situaţii transmise de Inspectoratul Şcolar Judeţean Tulcea şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Tulcea.

Pentru rezultatele deosebite la examenele de Evaluare Naţională şi bacalaureat, Primăria Tulcea va premia elevii care au obţinut medii între 9.50 şi 10, cu sume cuprinse de 500 lei şi 1.000 lei. Astfel, cei care au obţinut medii cuprinse între 9.50 şi 9,99 vor fi premiaţi cu suma de 500 de lei, iar cei care au obţinut media 10 cu suma de 1.000 lei.

Pentru rezultatele deosebite obţinute la competiţiile internaţionale, sportivii se premiază astfel: Premiul I-1000 de lei, premiul II -800 de lei, premiul III -600 de lei. La competiţiile naţionale, sportivii care se află pe locul întâi vor fi răsplătiţi cu 800 de lei, respectiv 600 de lei pentru locul II şi 400 de lei pentru locul III.

„Dezvoltarea  tinerei generaţii prin creşterea calităţii şi eficienţei în educaţie reprezintă o prioritate pentru administraţia publică locală, iar stimularea tinerilor cu performanţe deosebite se regăseşte în planurile  Municipiului Tulcea, fapt pentru care este oportună şi justificată premierea elevilor cu rezultate deosebite la examenul de evaluare naţională, respectiv examenul de bacalaureat. Prin premierea elevilor cu rezultate deosebite se răsplăteşte  efortul acestora în realizarea de performanţe deosebite, oferindu-se totodată o motivaţie pentru noi performanţe, constituind o modalitate de recunoaştere  a efortului depus de aceştia la promovarea imaginii Municipiului Tulcea  şi a valorilor educaţionale”, se arată  în proiectul de hotărâre, iniţiat de primarul Ştefan Ilie.

Peste 70 de elevi premianţi, răsplătiţi de Primărie

În cadrul aceleiaşi  şedinţe, consilierii locali vor vota un proiect prin care vor fi răsplătiţi un număr de 76 de elevi, cu rezultate deosebite la examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat în anul 2021. Potrivit proiectului, la examenul de Evaluare Naţională a fost obţinută o nota de 10 şi 22 de note între 9.50 şi 9.99, iar la examenul de bacalaureat au fost obţinute 53 de rezultate între 9.50 şi 9.93.

Premiul de 1000 de lei va merge către un singur elev de la Colegiul Dobrogean „Spiru Haret”, care a obţinut nota 10 la examenul de Evaluare Naţională.

Pentru acordarea acestor premii elevilor se va aloca suma de 38.500 de lei de la bugetul local pe anul 2021.