Stadionul Cozma Zaiţ va fi reabilitat, graţie unui parteneriat încheiat între Primăria Tulcea şi Clubul Sportiv Municipal Delta Aegyssus, prevede un proiect de hotărâre iniţiat de primarul Ştefan Ilie, supus dezbaterii în şedinţa legislativului municipal de astăzi. Prin acordul de parteneriat propus, Asociaţia Club Sportiv Municipal Delta Aegyssus Tulcea se obligă să suporte integral cheltuielile de aproximativ 115000 de Euro cu privire la efectuarea investiţiilor, municipalitatea facilitând folosinţa gratuită a terenului de fotbal şi plata utilităţilor  pe o perioada de 10 ani de la semnarea acordului.

Proiectul prevede amenajarea, în maxim 2 ani de la semnarea acordului, a unui teren sintetic de dimensiuni reduse (44/22 ml) acoperit, alăturat terenului de fotbal urmând ca, în termen de 5 ani, să se realizeze şi montarea unui gazon sintetic în locul gazonului de iarbă pe terenul mare de fotbal.

Delta Aegyssus Tulcea este un club înfiinţat în anul 2013 şi a funcţionat ca centru de juniori până în anul 2019. Timp de 6 ani a câştigat la nivel de copii şi juniori toate competiţiile judeţene la care a participat, cea mai bună performanţă a fotbalului juvenil tulcean a fost locul 4 la campionatul naţional cu generaţia 1999, marea majoritate a acelei generaţii regăsindu-se astăzi în echipa de seniori.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA