În unităţile de învăţământ tulcene au ajuns 62.500 de teste anti-COVID-1, însă părinţi ai unor elevi au înapoiat testele primite, iar alţii nici măcar nu le-au primit. De asemenea, câţiva părinţi cu care am vorbit au recunoscut că nu şi-au testat copiii. Testarea COVID a elevilor nu este obligatorie, iar aceştia pot veni la cursuri indiferent dacă îl folosesc sau nu.

Săptămâna de şcoală a început ieri cu testarea COVID a elevilor. Dacă testul iese pozitiv, părinţii sunt obligaţi să anunţe şcoala.

Începând de luni, elevii şi profesorii intră în şcoli, după ce se testează de COVID. Testele de salivă au fost repartizate şi se fac de două ori pe săptămână, luni şi joi, la şcoală sau acasă.

Niciun caz pozitiv de coronavirus nu a fost raportat ieri până la orele prânzului, în urma testelor anti-COVID-19 pe bază de salivă destinate elevilor, potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Tulcea.

„Un pachet cu două teste dar şi informaţii privind procedura au fost distribuite elevilor. După ce fac testele acasă părinţii trebuie să informeze profesorii în legătură cu rezultatul acestora. Până în jurul prânzului nu s-au raportat rezultate pozitive”, ne-a declarat inspectorul şcolar general  Viorica Pavel.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.