Noua centură ocolitoare pentru municipiu, obiectiv dorit de Primăria Tulcea, a fost cuprinsă în Planul Investiţional pentru Dezvoltarea Infrastructurii de Transport care a fost pus în dezbatere publică.

Planul conţine definite legăturile Drumului Expres Brăila – Tulcea – Constanţa, cu Somova (Tulcea Vest) şi Delta Dunării (DJ 222C).

„Acum, această investiţie de importanţă majoră pentru dezvoltarea municipiului şi a judeţului, în ansamblul lui, este inclusă în investiţiile strategice ale ţării şi va primi finanţare pentru execuţia lucrărilor din exerciţiile financiare europene de transport şi infrastructură 2021-2027! Proiectul nostru a dus la schimbarea planurilor vechi ce însemnau un singur punct de legătură al oraşului cu Drumul Expres, pe str. Barajului, care ar fi blocat definitiv traficul rutier!”, a explicat primarul Ştefan Ilie.

Realizarea unei noi centuri ocolitoare pentru municipiul Tulcea a devenit certitudine prin parteneriatul încheiat în data de 19 noiembrie între Primăria  Tulcea şi Compania Naţională a Infrastructurii Rutiere, ca urmare a unei hotărâri de Consiliu Local din 15 octombrie şi a HCA CNAIR din 9 noiembrie, primind finanţare pentru studii, proiectare şi obţinerea autorizaţiei de construire.

„Prin noul program, Tulcea va avea acces la Drumul Expres prin intermediul unor bretele, care vor forma o nouă centură a oraşului. Aceasta va prelua traficul de tranzit şi va facilita ocolirea oraşului, iar actuala centură (str. Barajului şi Viticulturii) va deveni o simplă stradă internă. Mulţumesc tuturor celor care ne-au sprijinit!”, a spus primarul Ştefan Ilie.

Ministerul Transporturilor a comunicat încă din luna ianuarie faptul că se consideră oportună solicitarea de realizare a unor drumuri de legătură la sectorul de drum expres Constanţa – Tulcea – Brăila, pentru dezvoltarea capacităţii de circulaţie în municipiul Tulcea, care este în acord cu cerinţele de conectivitate din cadrul Master Planului General de Transport.

Drumul „Dobrogea Expres” va face legătura între localităţile Constanţa – Babadag – Tulcea – Isaccea – Măcin – Brăila.