Filmul de promovare a oraşului Tulcea va fi lansat pe data de 21 decembrie, printr-o proiecţie în Piaţa Civică din municipiu. Filmul  produs de Primăria Tulcea în parteneriat cu Art Focus International şi cu implicarea Asociaţiei Ivan Patzaichin îşi propune să promoveze diversitatea etnică şi multiculturalitatea specifică oraşului Tulcea.

În filmul publicitar de scurt metraj care este realizat pro bono de regizorul Petre Năstase şi care are ca temă cuvântul „armonie” joacă actorii tulceni Irina şi Cristi Naum. Aceştia au rolul unor personaje care intră într-o aventură de descoperire a oraşului.

„Pe data de 21 decembrie vom lansa filmul în Piaţa Civică, acolo unde va avea loc o proiecţie. Mai avem puţin şi terminăm montarea. S-a filmat foarte mult şi în afară de videoclipul de două minute, l-am structurat pe cinci capitole: apă, pământ, aer, foc şi iubire”, ne-a declarat regizorul Petre Năstase.

Echipa de filmare a străbătut municipiul în cele mai diverse locaţii pentru a pune în evidenţă cele mai atractive zone. Filmările cuprind imagini ale bisericilor, portului popular al etniilor şi obiceiurile acestora, muzeelor, străzilor, colnicului Hora, hergheliei Clubului de echitaţie Real Racing condus de dr. Ştefan Răileanu, Şantierului Naval Vard, Gării din Tulcea.

În luna august, zeci de persoane au participat la castingul dedicat producţiei  filmului de promovare a oraşului Tulcea, aceştia fiind implicaţi în sesiuni de fotografie în pavilionul ce a fost instalat pe strada Unirii.

Proiectul îşi propune diseminarea valorilor culturale şi a elementelor de patrimoniu istoric, geografic şi urbanistic locale publicului larg, local, naţional şi internaţional. Proiectul răspunde, de asemenea, unor nevoi de cunoaştere a tradiţiilor istorice şi culturale şi de punere în valoare a diversităţii comunităţilor etnice şi religioase din municipiul Tulcea.