Tulcenii sunt invitaţi să participe în zilele de 18 şi 19 decembrie la împodobirea unui brad ce va fi amplasat în Piaţa Civică, în zona scenei. Fiecare participant va putea contribui cu daruri, care vor fi adunate în jurul bradului şi dăruite apoi copiilor aflaţi în situaţii dificile, a anunţat Primăria Tulcea.

„O iniţiativă venită din partea unei studente din Tulcea. Iulia Nichifor şi-a propus să mobilizeze elevi, studenţi, alţi locuitori ai oraşului, dar şi sponsori locali, într-o acţiune menită să încurajeze solidaritatea şi spiritul civic. Moş Crăciun va fi în mijlocul nostru, însoţit de un alai de Crăciuniţe şi Voluntari, alături de care vom asculta colinde şi alte cântece de Crăciun”, au transmis oficialii Primăriei Tulcea.

Bradul în jurul căruia se vor face fapte bune este oferit de Direcţia Silvică.

Prin instituţiile proprii dar şi diverse asociaţii cu care colaborează, Primăria Tulcea a început organizarea unor acţiuni pentru a fi alături de copiii şi familiile cu posibilităţi materiale reduse.

„Avem deja o situaţie, de la asociaţii de profil, de la centrele din subordinea DAPS Tulcea, dar şi de la anumite şcoli, cu numărul de copii care au nevoie de sprijin de sărbători. Noi colaborăm cu o asociaţie care se ocupă de aşa ceva, cadouri de sărbători – Asociaţia Ever Forward, care anul trecut a oferit 500 de pachete pentru copii. În funcţie de ce vor reuşi să strângă ei, dacă va fi nevoie, vom ajuta şi noi cu fonduri, dar nu cred că va fi cazul. Avem şi magaziile pline cu haine şi încălţăminte donate de tulceni prin intermediul containerelor, care vor fi distribuite în funcţie de nevoi”, a declarat primarul Ştefan Ilie.

Strada Unirii, închisă de Târgul de Crăciun

Tulcenii îşi pot achiziţiona în această perioadă diverse produse alimentare şi decoraţiuni din cadrul celor 30 de căsuţe instalate în Piaţa Civică. Târgul va funcţiona până în data de 7 ianuarie 2022,  în intervalul orar 08.00-21.00.

„Meşteşugarii din Tulcea vor fi prezenţi pe strada Unirii şi, în funcţie de numărul acestora, strada va fi închisă timp de mai multe zile sau în weekend. Vom anunţa din timp”, a transmis primarul Ştefan Ilie.

Producătorii oferă  produse alimentare de sezon (brânzeturi, mezeluri, fructe româneşti, nuci, vin fiert, kurtos-kolacs), decoraţiuni, produse din plante, jucării, blănuri, îmbrăcăminte cu specific de sărbători, bijuterii.

Iarmaroc Design Fair, la a doua ediţie

Primul târg de design din Tulcea îşi va deschide porţile pentru a doua oară în acest an, în perioada 17-19 decembrie. Evenimentul este iniţiat de o tânără designer din Tulcea, Claudia Marian, organizat de Primăria Tulcea şi ICEM.

Tulcenii vor putea cumpăra obiecte originale, creaţii de autor ale unor designeri sosiţi din toată ţara precum ceramică, bijuterii, îmbrăcăminte, carte-obiect, decoraţiuni etc.

„Vor fi prezenţi în jur de 15 expozanţi şi, pentru a încălzi atmosfera, vom avea printre noi cele mai bune produse locale de cofetărie, ceai, cafea, la care se vor adăuga alte surprize”, a menţionat primarul Ştefan Ilie.