Colegii din sindicat ai poliţistului tulcean care a tras un glonţ ce a ricoşat în abdomenul unui copil în vârstă de 13 ani din Turcoaia sunt alături de ofiţer şi îi vor asigura dacă este cazul angajarea unui avocat care să îl reprezinte în instanţă.

„Dacă va fi necesar îi vom pune la dispoziţie toate mijloacele legale în vederea exercitării apărării, precum mijloace materiale în vederea angajării unui avocat sau unul din partea sindicatului. Colegii noştri, indiferent dacă au greşit sau nu, au la dispoziţie bazele legale”, ne-a declarat vicepreşdintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) Biroul Teritorial Tulcea, Răzvan Pocora.

La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, a început cercetarea administrativă a ofiţerului care a tras focuri de armă.

Copilul în vârstă de 13 ani din Turcoaia a fost transferat sâmbătă la Spitalul de Pediatrie din Galaţi, după ce a fost rănit de un glonţ tras de un poliţist care urmărea un şofer ce conducea fără permis. Băiatul se plimba cu bicicleta atunci când glonţul i-a intrat în abdomen, însă a reuşit să se deplaseze acasă, acolo unde părinţii au sunat la ambulanţă.

Copilul a avut abdomenul perforat, glonţul i-a fost extras din abdomen şi medicii spun că  stare lui este bună.

„Face parte dintr-o familie cu doi copii. Tatăl este contabil, iar mama asistent medical. Este internat la Galaţi, în stare stabilă, necesitând o operaţie de scoatere a glonţului din abdomen. Copilul se plimba cu bicicleta atunci când l-a nimerit glonţul. A reuşit să se ducă acasă singur pe picioarele lui, le-a spus părinţilor că este rănit, iar aceştia au sunat la ambulanţă”, ne-a declarat, ieri, primarul comunei Turcoaia, Sandu Năstase.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.