Astăzi se dă startul unei campanii de sterilizare gratuită a 240 de câini şi pisici în municipiul Tulcea, în cadrul proiectului desemnat câştigător al sesiunii de Bugetare Participativă pe anul 2022.

„Sterilizarea este cea mai eficientă măsură pentru reducerea numărului de animale de companie abandonate pe străzile oraşului! Proiectul <<Sterilizare 240 câini şi pisici>> a fost desemnat câştigător în cadrul sesiunii de Bugetare Participativă 2022, fiind depus de Mădălina Aris”, precizează reprezentanţii Primăriei Tulcea.

Campania se va desfăşura la  sediul cabinetului veterinar al dr. Ioana Boncoi, de pe strada Păcii, iar înscrierea se face pe bază de programare.

Proprietarii de animale de companie, cât şi iubitorii animalelor fără stăpân, pot face programări la numărul de telefon 0762.147.709, la sediul cabinetului aflat vis-a-vis de Prefectură, sau printr-un mesaj transmis pe pagina de socializare a cabinetului veterinar.

Fiecare operaţiune de sterilizare include pregătire preoperatorie, anestezie, intervenţie chirurgicală (ovariohisterectomie la femele şi orhidectomie la masculi) şi tratament post-operator pentru 24 ore.

Celelalte patru proiecte desemnate câştigătoare în cadrul sesiunii de Bugetare Parti-cipativă, pe care administraţia locală le are în curs de implementare sunt: „Drop in – Drop on” – Amenajare participativă a curţii Liceului de Arte „George Georgescu”, Corp B – depus de Claudia Pahom Grigore, „Spaţiu recreativ dedicat persoanelor vârstnice”, depus de Răzvan Gavrilă, amenajarea unui trotuar pentru siguranţa pietonală, depus de Aurora Smolei şi rezervarea traversării pietonilor în zonele aglomerate, depus de Marius -Andrei Mihăilă.

Pentru fiecare proiect, Primăria Tulcea alocă suma de 50.000 de lei.