Primarii din Cerna şi Crişan au refuzat banii.

Consilierii judeţeni tulceni vor vota în şedinţa de luna aceasta repartizarea către primăriile din judeţ a sumei totale de 1.746.000,31 lei, din cota de 6% din impozitul pe venit încasat suplimentar la bugetul de stat în anul 2021. Banii vor fi alocaţi pentru susţinerea programelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală, precum şi pentru cheltuielile de funcţionare, pe care unităţile administrativ-teritoriale din judeţ, în mod justificat, nu le pot finanţa din veniturile proprii.

Conform proiectului de hotărâre, oraşele Babadag, Isaccea, Măcin şi Sulina, vor beneficia fiecare de câte 40.000,81 lei.

În primăriile din mediul rural, cea mai mare sumă, respectiv 100.000 lei, va fi primită de comuna Ceamurlia de Jos, primarul Dumitru Stan precizând că va utiliza fondurile pentru cofinanţarea unui proiect de extindere a canalizării  în localitatea Lunca.

Municipiul Tulcea şi comunele Cerna şi Crişan nu vor beneficia de alocări de la Consiliul Judeţean. Primarii din cele două comune spun că figurează cu 0 lei deoarece nu au nevoie de aceste fonduri şi în consecinţă nu le-au solicitat.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.