Eugen Matei, primarul comunei Peceneaga, a fost unul dintre edilii din ţară care a participat la sfârşitul săptămânii trecute la o întâlnire organizată de reprezentanţi ai Ambasadei Rusiei pentru aleşii din România. Întâlnirea vine în contextul în care, mai mulţi primari şi viceprimari din România au mers la Ambasada Rusiei ca să cunoască intenţiile de investiţii ale Rusiei în comunităţile locale.

Eugen Matei, primarul comunei Peceneaga, a prezentat în cadrul întâlnirii idei de colaborare între partea rusă şi cea română care să ducă la dezvoltarea localităţii din punct de vedere economic, cultural, artistic şi turistic.

„A fost o întâlnire de lucru în care interesul nostru a fost să ne găsim parteneri pentru a ne dezvolta localitatea, urmând ca pe viitor dacă sunt interesaţi de ceea ce am prezentat să colaborăm. Ne dorim relaţii de colaborare nu doar economice, ci şi culturale, artistice. Am cerut dacă este interesată vreo localitate să se înfrăţească cu noi, să avem schimburi de experienţă. Ne dorim să colaborăm pentru investiţii de acvacultură şi pescuit. Deţinem un lac cu o suprafaţă semnificativă pentru care ne dorim să găsim un partener care să investească în turism sau acvacultură. Este un lac de acumulare a apelor pluviale care s-a colmatat. Sunt necesare lucrări mari de dragat, adâncit. Toate au fost la nivel de discuţii, iar pe viitor, dacă vom găsi deschidere şi din punctul dumnealor de vedere, am fi bucuroşi să avem o colaborare”, ne-a declarat primarul comunei Peceneaga, Eugen Matei.

Edilul a menţionat faptul că partea rusă s-a arătat interesată de domeniul reciclării deşeurilor.

„Ei sunt interesaţi să colaboreze în domeniul reciclării deşeurilor. Plus valoarea o aduce un privat într-o localitate, acolo unde creează locuri de muncă. Acesta este rolul nostru, să atragem investitori care să creeze locuri de  muncă şi să se întoarcă prietenii noştri care sunt plecaţi prin străinătate”, a spus Eugen Matei.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.