Antrenoarea Mihaela Grecu de la CSS Tulcea-secţia baschet spune că reformele majore în baschet anunţate de  preşedinta Federaţiei Române de Baschet, Carmen Tocală, sunt de bun augur.

„Doamna Carmen Tocală a fost aleasă preşedinte al Federaţiei vara aceasta, având experienţă de ani de zile în a reprezenta baschetul la nivel internaţional. Reorganizarea pe care o propune doamna Tocală se va concretiza prin crearea de Centre de excelenţă, de Centre Olimpice, deja au fost convocate loturile pe toate categoriile de vârste, deci se schimbă totul. Carmen este tulceancă, sora dumneaei, Doina Tocală, mi-a fost colegă de echipă. Fiind plecată de pe meleagurile noastre, am toată încrederea că toate schimbările sunt spre bine”, a  declarat Mihaela Grecu.

În ceea ce priveşte faptul că baschetul 3×3 va deveni prioritate naţională din punct de vedere al performanţei, Mihaela Grecu spune că la Tulcea nu avem competiţii de acest gen, însă este nevoie de pregătirea antrenorilor.

„Abia de vreo doi ani antrenorii se formează la 3X3 pentru a pregăti copiii. Momentan nu ne-am axat pe 3X3, dar noi am făcut streeball în ultimii şapte ani, cu participarea a în jur de 20 de echipe, cu băieţii mergând în formula de 5X5″, a mai spus Mihaela Grecu.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.