Al doilea an de pandemie nu a adus prea multă relaxare a condiţiilor în ceea ce priveşte desfăşurarea antrenamentelor şi a competiţiilor, atunci când a fost vorba despre cluburile de nataţie din ţară, Clubul Natantibus nefiind nici el exceptat de la restricţii. Condiţiile în care sportivii şi-au reluat antrenamentele au fost stricte. La o singură şedinţă a fost permis accesul doar pentru 15 copii, pe cele cinci culoare de care dispune bazinul, fapt care a îngreunat pregătirea sportivilor.

„Având în vedere restricţiile impuse de pandemie, cu doar 15 copii în bazin, antrenamentele desfăşurate au fost limitate. Programul a fost şi el restrâns, iar noi am făcut eforturi să menţinem pasul”, ne-a declarat preşedintele clubului Natantibus, Sorin Bălan.

Provocarea cea mai mare pentru înotătorii de la Natantibus a fost Campionatul Naţional pe Bazin Scurt de la începutul lunii decembrie, care le-a adus locurile 10 la Juniori şi 12 la Tineret.

„Participarea la Campionatul Naţional pe Bazin Scurt s-a concretizat cu rezultate chiar bunicele: Vladimir Romaniuc (16 ani) a obţinut locul 10 la juniori, iar Alis Crăciun (17 ani), a obţinut locul 12 la tineret, la probele  50 m kraul şi 50 m braţe, din circa 40 de candidaţi pe fiecare categorie de vârstă. La competiţiile naţionale sunt bareme care trebuie îndeplinite, condiţiile de participare fiind riguroase”, a spus Sorin Bălan.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.