Medicii de familie tulceni care fac teste privind depistarea infecţiei cu COVID-19 în cabinetele lor aşteaptă ca platforma de încărcare a rezultatelor pozitive, Corona Forms, să devină funcţională.

Dr. Monica Ifrim Catrinescu, preşedintele Grupului Medicilor de Familie Tulcea, spune că zilele acestea platforma ar putea fi funcţională.

„Eu nu am început să scriu pe platformă şi din câte ştiu nici colegii mei pentru că abia ieri am primit de la STS codurile pentru intrarea pe platformă. Marţi nu a funcţionat înscrierea în platformă, dar probabil că astăzi sau mâine va începe înscrierea. Noi testăm tot ceea ce este necesar, respectiv acolo unde avem suspiciuni sau pacienţi care se prezintă cu simptomatologie. Eu raportarea încă o fac transmiţând datele către DSP care le încarcă în platformă. Luni şi marţi, doar la cabinetul  meu am depistat circa 20 de persoane pozitive”, ne-a declarat, ieri, dr. Monica Ifrim Catrinescu.

La rândul său, medicul de familie din municipiul Tulcea, dr. Constantin Ciureanu, a menţionat faptul că din cei 83 de medici care au contract cu CAS pentru testare, un număr foarte mic şi-au putut rezolva problema legată de transmiterea datelor pe platformă.

„Aproape toţi medicii din judeţ întâmpină o mare dificultate la ora actuală, pentru că noi nu putem să transmitem ceea ce efectuăm din cauza problemelor legate de STS. Nu putem transmite pe platformă rezultatele testării. Din cei 83 de colegi care au făcut contract cu CAS pentru această testare, un număr foarte mic şi-au putut rezolva problema”, a explicat  medicul de familie din municipiul Tulcea, dr. Constantin Ciureanu.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.