Consiliul Judeţean Tulcea va accesa un împrumut destinat plăţii mai multor investiţii aflate în derulare, ale căror devize generale au fost actualizate cu peste 53 de milioane de lei, în urma creşterii preţurilor de pe piaţa materialelor de construcţii.

Mai multe proiecte în acest sens au fost aprobate ieri de consilierii judeţeni.

„Estimarea sumelor este până la finalizarea obiectivelor, adică inclusiv 2022-2023. Pentru anul acesta nu avem probleme, în sensul că se discută despre un împrumut care va fi aprobat în viitorul apropiat. După această şedinţă se vor demara acţiunile de accesare a acestui credit şi vom intra în normalitate. Lucrările merg în continuare şi chiar dacă va fi un obiectiv care necesită actualizare, se va face şi peste o lună putem da. Mare parte din sume vor fi suportate din împrumut”, a declarat Nicu Mihai, director executiv Accesare Fonduri şi Implementare.

Este vorba de investiţii ce vizează modernizarea Falezei Dunării, reabilitarea Ambulatoriului şi a clădirii Spitalului de boli contagioase şi Spitalul TBC, eficientizarea energetică a sediului Ambulanţei Tulcea, a Şcolii Gimnaziale Speciale nr. 14 şi a unui imobil de pe strada Gavrilov Corneliu, dar şi modernizarea infrastructurii de transport regional pe traseul Niculiţel şi Turda – Sarichioi.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.