„Populaţia este sătulă de vorbe şi aşteaptă soluţii reale la problemele sociale şi economice”

Avocatul tulcean Dan Alexandru Munteanu, până ieri consilier judeţean PSD, a depus ieri, în sistem online, jurământul în funcţia de prefect al judeţului Tulcea.

Numirea a fost făcută joi printr-o hotărâre de guvern semnată de prim-ministrul României Nicolae-Ionel Ciucă şi contrasemnată de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode.

Imediat după depunerea jurământului, l-am întrebat pe prefectul Munteanu dacă are o listă de priorităţi.

„Din păcate nu este un moment al vorbelor, ci mai degrabă al faptelor. Este limpede că populaţia este sătulă de vorbe şi că aşteaptă soluţii reale la problemele sociale şi economice. Cu riscul de a fi taxat drept populist, eu am convingerea că Guvernul va găsi soluţii reale şi noi nu vom face nimic altceva decât să le transpunem din hârtie în concret”, ne-a declarat prefectul judeţului, Dan Munteanu.

Dan Alexandru Munteanu are 44 de ani, este avocat, şi nu este primul prefect din familie. Inginerul Corneliu Munteanu, fratele bunicului său, a fost cel care a ocupat pentru prima dată funcţia de prefect al judeţului Tulcea, în mai 1990.

Nicolae Topoleanu, nominalizat din partea PNL, cel care a fost împuternicit ca prefect şi-a reluat atribuţiile de subprefect.