În primele două săptămâni de la operaţionalizarea platformei Corona Forms, medicii de familie tulceni au încărcat rezultatele a peste 1.400 de teste privind depistarea infecţiei cu COVID-19, potrivit preşedintei Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Tulcea, Eugenia Vasile.

Un număr de 83 de medici de familie tulceni aflaţi în relaţie contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate au încheiat acte adiţionale pentru activitatea de testare cu teste rapide antigen din proba nazo-faringiană, în vederea depistării infecţiei cu SARS-CoV-2.

„De la operaţionalizarea platformei şi până pe 31 ianuarie, medicii de familie au efectuat 1.434 de teste şi transmise în Corona Forms. Este îmbucurător faptul că toţi medicii de familie au dorit încheierea acestui contract şi au venit alături de autorităţi astfel încât bolnavii să aibă un acces facil pentru diagnostic rapid. Atât timp cât au încheiat un contract, eu consider că fiecare medic îşi va face treaba şi va testa orice persoană care se încadrează în categorie”, ne-a declarat preşedintele CAS Tulcea, Eugenia Vasile.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.