„Mandatele sunt destul de scurte şi este greu să vii cu propriile idei, şi mai ales să le pui în operă”

Teodosie Gabriel Marinov, fostul director al Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia Copilului (DGASPC) Tulcea, a preluat ieri funcţia de guvernator al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”.

Prin decizia premierului Nicolae Ciucă, Atena-Adriana Groza a fost revocată miercuri, 2 februarie, din funcţia de guvernator al ARBDD, iar în locul acesteia a fost numit Teodosie Gabriel Marinov.

Marinov spune că termenul scurt în care s-au derulat în ultimul timp mandatele de guvernator împiedică punerea în aplicare a unor proiecte proprii.

„Privind în urmă, mandatele de guvernator sunt destul de scurte şi este destul de greu să vii cu propriile idei, să le enunţi, să le justifici şi mai ales să le pui în operă în timpul mandatului tău. Cred că trebuie să preluăm şi să continuăm tot ceea ce este bun în acest domeniu de activitate. Dacă putem aduce plus valoare ideilor de până acum, cu siguranţă ne vom strădui să o facem împreună cu întreaga echipă ce gravitează în jurul Rezervaţiei, şi mă refer inclusiv la Institutul Naţional de Cercetări Delta Dunării. Acum îmi închei socotelile privind suspendarea din funcţia publică pe care o deţin. Urmează să mă întâlnesc astăzi cu doamna ex-guvernator şi să procedăm la cele legale”, ne-a declarat, ieri, guvernatorul Teodosie Gabriel Marinov.

În ceea ce priveşte proiectul ordinului de prohibiţie, Marinov spune că vor avea loc discuţii cu toate părţile interesate pentru a se lua măsuri care să nu deformeze „siguranţa ecosistemului”.

„Ordinul de prohibiţie nu este la latitudinea arbitrară a guvernatorului. Este o consecinţă a unor demersuri ştiinţifice şi argumentaţii susţinute. Urmează să discutăm cu partea direct interesată şi la acest moment afectată de ordinul de prohibiţie, dar şi cu reprezentanţii părţii ştiinţifice, să vedem în ce măsură putem veni în sprijinul oamenilor fără să deranjăm şi să deformăm prea mult siguranţa ecosistemului. Mă voi implica în toate problemele. Va trebui să discutăm foarte mult şi să ajungem la varii concluzii cât de cât mulţumitoare şi pentru unii, şi pentru ceilalţi, pentru că Delta Dunării este o rezervaţie naturală cu un specific aparte, respectiv locuită. Această chestiune înseamnă foarte multă responsabilitate faţă de oameni, de cei care de generaţii trăiesc în acest areal, dar şi faţă de ceea ce înseamnă Rezervaţia ca atare, şi mă refer la partea de habitat şi ecosistem”, a precizat Teodosie Gabriel Marinov.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.