Tulceanul Ali Gean, cel mai bun luptător al antrenorului emerit Milton Popovici, este curtat de Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti.

„Antrenorul de la  Lotul Naţional îl vrea pe Ali Gean la ei, legitimat, îl vor şi la Dinamo, chiar m-a sunat zilele astea, însă prioritatea este ca Ali să termine liceul aici. Momentan, l-am dat celor de la Seniori şi Tineret, de la Slatina, acolo i se oferă o indemnizaţie de 1.500 de lei pe lună. Le-am spus că, momentan, Ali Gean rămâne la mine. El trebuie să termine liceul, dar trebuie să facă şi o facultate”, ne-a declarat antrenorul Milton Popovici.

Participarea la Campionatul Mondial de Lupte din Ungaria, unde s-a clasat pe locul nouă şi Campionatul European din Bulgaria, unde s-a clasat pe locul 10, dar şi medaliile de aur la Balkaniada din Grecia, Campionatul Naţional de Juniori şi Campionatul Naţional de Cadeţi, i-au adus recunoaşterea lui Ali Gean în cadrul Galei Sportului Tulcean, dar şi la Festivitatea de Premiere a sportivilor şi elevilor cu performanţe deosebite, organizată de Primăria Tulcea.

Ali are 18 ani şi învaţă la Liceul Teoretic „Ion Creangă”. Sportivul este legitimat din 2017 la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Danubiu Tulcea, este component al Lotului Naţional de Juniori şi petrece cea mai mare parte din an la Bacău, unde îşi desfăşoară antrenamentele.

Ali Gean duce tradiţia mai departe, el fiind nepotul lui Haeri Turan, fost coechipier cu antrenorul Milton Popovici, în echipă de Divizia A, cei doi luptând din 1968 şi până în 1998 pentru Clubul Danubiu Tulcea.

„În familia mea, duc tradiţia mai departe prin practicarea luptelor, bunicul meu a lăsat în urmă un palmares impresionant. La o lună după ce am început antrenamentele, am avut primul concurs, la Buşteni. Am obţinut locul II, la Campionatele Naţionale”, a spus Ali Gean.

Sportivul este caracterizat de modestie atunci când este întrebat de calităţile care îl recomandă şi spune că îl motivează concursurile.

„Mă motivează concursurile, dacă nu erau aceste competiţii, nu aş fi continuat, când văd că ies campion şi nu mă bate nimeni, trag şi mai tare la antrenamente. Muncesc foarte mult”, ne-a declarat campionul.

Pentru anul acesta, Ali Gean şi-a propus să participe la Europenele din vară şi povesteşte că cea mai bună performanţă de până acum este medalia de aur obţinută la Balcaniada din 2021.

„Vreau să merg vara aceasta la Campionatele Europene şi sper măcar la un loc trei. Anul trecut am ieşi campion la Balkaniadă şi este cel mai bun rezultat de până acum, din cariera mea de sportiv”, a mai spus Ali Gean.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.