Noul guvernator al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), Gabriel Marinov, intenţionează să discute cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor despre posibilitatea de modificare a condiţiilor în care se poate face extracţia şacalilor din Delta Dunării care atacă animalele domestice din gospodării.

La ultimele trei licitaţii organizate de ARBDD nu s-a prezentat niciun ofertant, cel mai probabil din cauza condiţiilor impuse pentru extracţia şacalilor.

„Nu sumele alocate ar fi problema, ci modalitatea prin care se realizează extragerea. Procedura de achiziţie a fost efectuată de trei ori, pentru că niciun administrator al fondurilor cinegetice nu a dorit să participe, din cauza condiţiilor impuse în caietele de sarcini. Vom încerca reluarea dialogului cu posibili executanţi, mă refer aici la asociaţiile de vânători, dar vom încerca să discutăm cu ministerul modalităţi atractive de extragere a şacalului”, a declarat guvernatorul ARBDD, Gabriel Marinov.

Licitaţiile anterioare de extracţie a şacalilor organizate de ARBDD au fost câştigate de Direcţia Silvică Tulcea. Instituţia  a decis la un moment dat să nu mai participe la licitaţie, deoarece personalul era redus.

„Instituţia noastră aşa a hotărât la un moment dat, să nu participe la licitaţie, pentru că nu era de interes pentru noi să facem activitatea de vânătoare în Deltă. Este un cumul de motive, nu doar metodele de vânătoare ne-au determinat să luăm această decizie. Este o activitate destul de angajantă, iar noi, cu resursele umane şi logistice pe care le avem, a fost o perioadă în care nu eram interesaţi să facem, având alte activităţi ale noastre care erau urgente şi trebuiau desfăşurate cu aceeaşi oameni”, ne-a declarat Costel Petcu, directorul tehnic al Direcţiei Silvice Tulcea.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.