Până la finalul lunii mai, românii pot redirecţiona un procent de 2% sau 3,5% din impozitul pe venit datorat statului către organizaţii nonguvernamentale (ONG) sau parohii.

Şi tulcenii pot ajuta organizaţiile nonprofit, unităţile de cult sau bursele private prin redirecţionarea unui procent de 2% sau 3,5% din impozitul datorat statului. Astfel, sumele de bani redirecţionate vor fi folosite pentru finanţarea activităţilor acestor organizaţii.

Reprezentanţii organizaţiilor tulcene cu care am vorbit ne-au spus că nu au succes prea mare în a obţine formulare.

„Avem vreo 10 formulare până în prezent, noi apelăm la câţiva cunoscuţi şi colegi. Având în vedere că formularele se împart cu precădere între unităţile de învăţământ şi biserici, sindicate şi diferite cauze sociale, mai încercăm şi noi. Suma cea mai mare pe care am obţinut-o în ultimii doi ani din redirecţionare a fost între 1.500 şi 2.000 de lei. Sunt şi entităţi care reuşesc să strângă mai mult. Noi facem proiecte cu cofinanţare mică, pe care reuşim să le cofinanţăm. Proiecte de dimensiuni mici, dar cu impact mare în comunitate. Pentru anul acesta dorim să desfăşurăm <<Săptămâna interetnică>>, vrem să facem o repunere în scenă a unei piese după Nikolai Gogol, o tabără pe meşteşuguri populare, avem planuri mari. Scopul este să facem proiecte destinate tinerilor. Avem un avantaj în faptul că nu avem costuri de personal, facem economie prin faptul că nu plătim chirie, fiind afiliaţi la Fundaţia Judeţeană pentru Tineret, plus că ne realizăm singuri toate materialele promoţionale. De regulă, accesăm proiecte cu o valoare de până în 10.000 de lei, ca să ne permitem să le finanţăm şi ne bazăm pe resurse locale, ca să putem continua. Important este să fii creativ, se pot face proiecte frumoase cu zero lei”, ne-a declarat Ana Lazăr, de la EUdivers.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.