Investiţiile de pe aproape 30 de străzi din Tulcea vor fi scoase la licitaţie, după 10 februarie, imediat ce se va aproba bugetul municipiului pe anul 2022. Este vorba de străzi cuprinse în cadrul a două pachete de reabilitare şi modernizare a sistemului rutier şi lucrări tehnico-edilitare.

„Au fost obţinute avizele de mediu, iar caietele de sarcini sunt aproape gata. Imediat ce se aprobă joi bugetul municipiului, vom scoate la licitaţie, proiectare şi execuţie, pachetele de străzi din zona Vest şi trasee auto”, ne-a declarat viceprimarul George Şinghi.

Pachetul de reabilitare şi modernizare a sistemului rutier şi lucrări tehnico-edilitare cuprinde mai multe străzi din zona Vest, pe o suprafaţă de 10.126 metri. Este vorba de străzile: Victoriei, Bucovinei, Delfinului, Buna Vestire, Dobrogeanu Gherea – Mihail Kogălniceanu, Libertăţii, Antenei, Eroilor, Maior Andrei Grigore, Trandafirilor, Traian, Oiţelor, Mircea Vodă, Toamnei, Rezervorului, Podgoriilor, Cicoarei, Pelinului, Alunişului, Războieni, C. A. Rosetti.

Un alt pachet presupune reabilitarea sistemului rutier şi lucrări tehnico-edilitare pe trasee auto în suprafaţă de 11.955 metri. Străzile cuprinse în proiect sunt: Alexandru cel Bun, I.L. Caragiale, Forestierului, Corneliu Gavrilov, Dumitru Ivanov, Militari, Păcii – Tronson 1, Păcii – Tronson 2, Plugarilor (tronson).

Primăria Tulcea are un buget pe anul 2022 de circa 300 milioane de lei, din care un buget  pentru investiţii de aproximativ 135 milioane de lei.

Proiectul de venituri şi cheltuieli al municipiului Tulcea pe anul în curs are o valoare totală de 300.513.000 lei, adică aproximativ 60 milioane de euro, din care suma de  135.798.000, respectiv 45,19% din buget, este alocată investiţiilor şi diferenţa de 164.715.000 lei, respectiv 54,81% din buget, fiind alocată cheltuielilor operaţionale de funcţionare, reabilitare străzi, întreţinere şi modernizare zone verzi.