În urma unor sesizări, zeci de proprietăţi din municipiu vor fi igienizate de Primăria Tulcea, contravaloarea serviciilor urmând a fi achitată de proprietari.

„În urma autosesizării autorităţilor publice locale sau a unor sesizări venite din partea cetăţenilor, Primăria Tulcea a luat măsuri pentru igienizarea unor terenuri aflate în proprietatea unor entităţi publice sau private”, a informat Primăria Tulcea.

Proprietarii sau deţinătorii legali au obligaţia de a întreţine imobilele, terenurile, incintele, curţile şi împrejmuirile acestora, instalaţiile aferente, locurile de depozitare aflate pe proprietate, căile de acces şi rigolele aferente.

În cazul nerespectării acestor măsuri, autorităţile publice locale pot declanşa acţiunea de curăţare şi igienizare pe cheltuiala proprietarilor.

„Până în prezent, au făcut obiectul unor sesizări 25 de proprietăţi, pentru care s-a dispus declanşarea demersurilor în vederea igienizării. Unii proprietari au luat măsuri, în cazul celorlalţi s-a continuat cu procedura operaţională pentru curăţarea şi igienizarea proprietăţii pe cheltuiala proprietarului. În continuare, pentru alte terenuri este declanşată procedura de identificare a proprietarului”, precizează Primăria Tulcea.

Contravaloarea serviciilor va trebui achitată în termen de 10 zile de la primirea notificării de plată, în caz contrar recuperarea cheltuielilor se va face pe cale de instanţă judecătorească, prin punerea în executare silită la Serviciul Taxe şi Impozite.