Pensiunile, restaurantele cu specific local şi alte afaceri turistice ar putea beneficia de dezvoltarea a 12 rute turistice şi culturale, care vor beneficia de investiţii de peste 100 de milioane de euro în total, prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Un număr de 30 de gospodării din Delta Dunării vor fi restaurate şi incluse în cele 12 rute turistice din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, după ce Guvernul a aprobat luni înfiinţarea Comitetului Interministerial pentru programul România Atractivă.

Este vorba  despre investiţii în turism şi în patrimoniul cultural naţional de peste 100 milioane euro, atât pentru restaurarea obiectivelor, cât şi pentru a le face cunoscute şi accesibile turiştilor.

În cadrul programului vor fi alese 6 localităţi din cele 11 propuse de Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, instituţie care face parte din Comitetul Interministerial.

„Este vorba de 30 de locuinţe din zone diferite. Am fost îndrumaţi să alegem 3-5 locuinţe într-o singură localitate, adică ruta turistică să aibă la îndemână mai multe gospodării într-un singur loc. Vor fi selectate circa 6 localităţi de către minister. Au fost propuse localităţi precum Crişan, Caraorman, Mila 23, Sfântu Gheorghe, Sarichioi. Sunt case ale localnicilor care vor fi renovate în cadrul proiectului, cu permisiunea de a fi vizitate, fotografiate de către turişti. Ne consultăm şi cu asociaţii din turism să vedem care este şi gândirea lor în acest sens”, ne-a declarat guvernatorul ARBDD, Teodosie Marinov.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.