Trebuie să existe un „blocaj total”, pe teritoriul României, „al oricăror firme ruseşti şi al oricăror oameni de afaceri ruşi”, a declarat, ieri, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

În România activează 477 de companii care au în structura acţionariatului cetăţeni de origine rusă, potrivit unei analize a platformei Termene.ro.

Printre acestea se află şi Alro.

În acest context, liderul Sindicatului Alum Tulcea, Andrian Darie, a precizat faptul că Vimetco este firmă olandeză 100% şi nu ar trebui să fie afectată.

„Vimetco este firmă olandeză 100%. În spatele firmei Vimetco din Ucraina există acţionariat rus. Nu ar trebui să fim afectaţi. În spatele tuturor firmelor din Europa există şi acţionari ruşi. Noi nu lucrăm pentru ruşi în mod direct, lucrăm pentru o firmă din Olanda. Dacă este rea intenţie să închidem tot ce este în România, este foarte uşor. Există frici, dar nu pot să mi le exprim pentru că din punctul meu de vedere nu ar trebui să fie această teamă. La Tulcea singurul acţionar este Alro”, ne-a declarat Andrian Darie.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.