Turismul din Delta Dunării este unul dintre sectoarele extrem de afectate de război. După doi ani de pandemie, în momentul în care România se pregăteşte de ridicarea ultimilor restricţii, a început războiul. Singura speranţă  a operatorilor turistici tulceni este ca această situaţie să se încheie cât mai curând posibil. Altfel, aceştia vor suporta pierderi financiare grave, cu efecte pe termen lung.

La Chilia Veche stare generală este una de teamă, în condiţiile în care circulă informaţii conform cărora trupele ruseşti ajunseseră la gurile Dunării. Mai multe pensiuni sunt deja afectate de faptul că puţinii turişti care ar fi trebuit să ajungă la început de martie au anulat rezervările. Mai mult, cei care se pregăteau de sărbătorile pascale în deltă se gândesc să îşi reprogrameze vacanţele.

„În perioada rece nu facem rezervări, dar sezonul turistic începe odată cu primăvara şi chiar vineri am avut un grup de motociclişti care au anulat rezervarea, din cauză că se tem să vină atât de aproape de zona de graniţă. Soţul meu a pregătit pensiunea, a făcut focul două zile, să se încălzească la timp camerele, a gătit, acum pe cine să se supere?! E de înţeles toată situaţia. În momentul de faţă, războiul din Ucraina reprezintă un risc major pentru România, iar majoritatea turiştilor sunt îngrijoraţi şi nu se grăbesc să facă rezervări pentru perioada următoare”, ne-a declarat Carmen Cartacuzencu, proprietara unei pensiuni din Chilia Veche.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.