* Cinci microbuze vor asigura transportul pe ruta Tulcea – Periprava

Cinci microbuze vor asigura transportul tulcenilor pe braţul Chilia al Dunării, după ce marţi după-amiază traficul navelor fluviale pe acest braţ a fost suspendat, a anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.

Prin intermediul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă se vor pune la dispoziţie microbuze pentru transportul persoanelor pe ruta Tulcea – Ceatalchioi – Plaur – Pardina – Chilia Veche – Periprava.

„Avem un sprijin fantastic din partea Guvernului României. Astăzi am cerut 5 microbuze, iar în 4-5 ore sosesc la Tulcea şi vor face transportul persoanelor de-a lungul Braţului Chilia, Pardina şi Ceatalchioi. Vrem să le ducem pe fiecare primărie, astfel încât să completăm golul lăsat de ceea ce se întâmpla cu transportul pe apă”, a declarat preşedintele Horia Teodorescu.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Tulcea a decis miercuri înlocuirea transportului naval între Tulcea şi localităţile de pe braţul Chilia al Dunării cu mijloace terestre, astfel încât populaţia din aceste localităţi să aibă acces în zona de terasă a judeţului.

Decizia a fost luată după ce marţi seara autorităţile au decis suspendarea cursei regulate de călători pe Dunăre între Tulcea şi Periprava, în contextul războiului din Ucraina.

“Navrom Delta va efectua periodic o cursă specială pentru a transporta marfă la Sulina, unde se va identifica o dană de acostare în zona Prospect de unde agenţii economici din zona Periprava vor prelua mărfurile. Prin intermediul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă se vor pune la dispoziţie mijloace de transport rutier (microbuze) pentru transportul persoanelor pe ruta Tulcea – Ceatalchioi – Plaur – Pardina – Chilia Veche – Periprava”, se arată într-o informare transmisă de Prefectura Tulcea.

Începând de vineri, Navrom Delta va efectua trei zile pe săptămână – luni, miercuri şi vineri – o cursă specială pentru a transporta marfă şi pasageri la Sulina, la dana de acostare  AFDJ din zona Prospect, de unde agenţii economici din zona Periprava vor prelua mărfurile. Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.