Operatorii economici din municipiu şi mai multe unităţi aflate în subordinea Inspectorului Şcolar Judeţean şi a Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială pun la dispoziţia refugiaţilor din Ucraina peste 1.600 de locuri de cazare, potrivit unei hotărâri a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă.
Astfel, un număr de 11 unităţi şcolare au confirmat că pot oferi 1.267 de locuri de cazare, iar operatorii economici pot suplimenta cu 374 de locuri cuprinse în 172 de camere.
Unităţile care vor asigura cazarea şi hrana pentru cetăţenii străini sau apatrizi, care provin din zona conflictului armat din Ucraina şi care nu solicită o formă de protecţie, sunt liceele teoretice „Grigore Moisil” şi „Ion Creangă”, liceele tehnologice „Brad Segal”, „Henri Coandă”, „Anghel Saligny”, „Nicolae Cornăţeanu”, Seminarul Teologic, Colegiul Economic „Delta Dunării”, CSS Tulcea, Palatul Copiilor şi Centrul Social de Urgenţă pentru persoanele fără adăpost „Phoenix”.
Pe lista unităţilor de primire turistică de pe raza municipiului se regăsesc Casa Adelmar, Hotelurile Egreta, Europolis, Select, Esplanada, Casa Ramona, Pensiunea Nicol şi două hoteluri plutitoare ale SC Ibis SRL.
Căminele şantierului naval, puse la dispoziţia refugiaţilor ucraineni
Aproximativ 250 de refugiaţi ucraineni pot fi cazaţi, începând de săptămâna aceasta, în căminele şantierului naval Vard Tulcea.
Reprezentanţi ai companiei au anunţat această disponibilitate ministrului Economiei şi primarului oraşului Tulcea şi colaborează îndeaproape cu ambele instituţii pentru a afla care sunt nevoile refugiaţilor şi a putea, astfel, oferi ajutorul necesar oamenilor care caută adăpost.
Clădirile de 3 etaje se află în afara şantierului naval, într-o zonă în care există şi serviciu de pază.
Cele două cămine oferă condiţiile necesare atât pentru perioade scurte, cât şi pentru şederi mai lungi şi vor fi amenajate pentru a oferi pe cât posibil un sentiment de securitate şi normalitate refugiaţilor ucraineni.