Un loc de întâlnire şi socializare ce cuprinde 10 corturi tip balon a fost amenajat pe malul lacului Ciuperca pentru refugiaţii ucraineni din municipiu. Locul este destinat în special mamelor cu copii şi a fost realizat de o firmă din Germania. Programul este zilnic între orele 12.00-18.00.

Firma a donat şi fonduri  pentru a asigura hrana pentru refugiaţii care vor veni aici. Spaţiul este gândit ca unul de întâlnire a refugiaţilor, în care, în timp ce socializează, pot servi o pizza sau alte produse fast-food sau diverse băuturi calde şi reci puse la dispoziţie de firme de catering locale plătite de firma germană. Aceasta se ocupă şi de asigurarea de internet gratuit în perimetrul respectiv.

Potrivit Primăriei Tulcea, iglu-urile sunt încălzite şi au o capacitate totală de 80-100 de persoane, iar în curând va fi disponibil şi un loc de joacă pentru copii.

„Locul de întâlnire este organizat de un grup de iniţiativă din Bavaria – Germania, iar Pizzeria Ciao-Ciao oferă suport clienţilor. Iniţiativa este susţinută şi aprobată de Primăria Tulcea. Pentru grupuri de 50 de persoane, vă rog să ne anunţaţi din timp”, transmit reprezentanţii Primăriei Tulcea.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.