Primăria Tulcea lucrează la realizarea documentaţiei tehnice pentru construirea unei creşe moderne cu o capacitate de 100 de locuri, în cartierul nou, între străzile Coziei şi Balizei.

Numărul de solicitări venite din partea părinţilor care doresc să îşi înscrie copiii la creşă este mult mai mare faţă de cel prevăzut în investiţie. Datele furnizate de viceprimarul George Şinghi arată că în prezent sunt în aşteptare 300 de cereri.

„Creşa va fi construită la cele mai înalte standarde, cu spaţii moderne, iluminat natural generos şi spaţii exterioare verzi dedicate pentru fiecare clasă. Sunt foarte multe solicitări pentru locuri în creşe, iar de aici a venit şi necesitatea proiectului de a avea o nouă creşă. Aceasta va avea o capacitate de 100 de locuri, dar nu o să atingă nici pe departe numărul de cereri. Noi mai aveam în plan încă o creşă într-o altă locaţie, dar acolo trebuie să vedem de unde vom găsi finanţare. După finalizarea studiului de fezabilitate, vom aproba un proiect în Consiliul Local şi vom depune cererea de finanţare către CNI. După ce este aprobată, pornim licitaţia pentru proiectare şi execuţie”, ne-a declarat viceprimarul George Şinghi.

Capacitatea creşei va fi de 100 de copii, respectiv 10 grupe, iar suprafaţa construită va fi de circa 2.500 mp, pe un teren de 4563 mp.

După finalizarea studiului de fezabilitate urmează aprobarea proiectului şi a indicatorilor în Consiliul Local. Proiectul va fi finanţat prin Compania Naţională de Investiţii din fonduri PNRR.

În momentul de faţă, în municipiul Tulcea, funcţionează patru creşe cu un număr total de 186 de locuri, cărora li se adaugă Centrul de Îngrijire, Supraveghere şi Educaţie Timpurie Sibell care numără 70 de locuri.